Probuďte svou zahradu k životu s dřevěným nábytkem a dekoracemi

Jaro se konečně naplno přihlásilo ke slovu a příroda se probouzí. Spolu s ní se v nás všech probudila i touha po venkovních sportech, procházkách, výletech, společných grilovačkách či po zorganizování letní dovolené u moře, zkrátka po slunných dnech strávených venku.. Pokud máte dům se zahradou, můžete jásat. Teď přišel ten pravý čas dát Vaší zahradu dohromady před sezónou. A s tím Vám pomůžeme my.

Zahradní nábytek je základ

Středobodem Vaší zahrady by mělo být zahradní posezení, kde můžete relaxovat po práci se sklenkou vína nebo pořádat letní grilování pro přátele a rodinu. Svou zahradu nebo zápraží proto vybavte kvalitním dřevěným stolem a židlemi. Polstrované potahy z židlí můžete na noc uklízet do dřevěné truhly, která navíc může sloužit jako součást tohoto posezení, nebo ji můžete mít uloženou v zahradním domku. Truhla má nosnost až 80 kg. Při opalování oceníte pohodlí látkových zahradních lehátek, které u nás seženete v několika barevných provedeních. Při práci na zahradě nebo pletí záhonů využijete dřevěnou skládací stoličku, stolička s šuplíkem zase může posloužit jako sezení pro děti nebo jako malý odkládací stolek.

Návrh bez názvu (2)

Grilování a letní kuchyň

Pokud máte rádi letní grilování, určitě si pořiďte sadu dřevěného nádobí. Nejenže je stylové, ale navíc je nerozbitné, a Vy tak nebudete muset řešit porcelánové střepy v trávníku. Pití nalévejte do dřevěných hrnků a korbelů, saláty a přílohy můžete podávat v dřevěných miskách a maso servírujte na dřevěných talířích. Při přípravě grilovaných pokrmů určitě využijete obracečky a vařečky, na krájení pečiva se bude hodit větší dřevěné prkénko. Servírování Vám zjednoduší servírovací tácy, na kterých můžete z kuchyně přinést to nejnutnější. Podávání vašich kulinářských specialit bude dokonalé s dřevěnými příbory a stojánky a dochucovací sadou na koření.

Návrh bez názvu (3)

Zahrada jako z pohádky

Dojem venkovského stavení vyvoláte správně zvolenými dekoracemi. Na zeď domu můžete připevnit krásné robustní loukoťové kolo. Pokud pod něj zasadíte popínavé rostliny, do příští sezóny jej krásně opletou. Pokud máte na pozemku studnu, pořiďte si stylové dřevěné vědro s lanem. Vědro najde využití i tam, kde studna chybí, a to jako květináč nebo úložný prostor na drobné zahradní nářadí. Květinu také můžete postavit na praktický dřevěný podstavec s kolečky. Na parapetu, ovocném stromě nebo plotu nesmí chybět budka pro ptáky. Ta může být buď klasická nebo mít podobu malého domečku. Pokud jste opravdovými milovníky přírody a všeho živého, můžete přidat i domeček pro hmyz.

Návrh bez názvu (1)

Zábava pro děti

Na zahradě by také nemělo chybět vyžití pro děti, které s Vámi u posezení dlouho nevydrží. Malým rošťákům uděláte radost dřevěným pískovištěm, které je u nás k dispozici ve světlém i tmavém dřevě. Na silný listnatý strom v koutě zahrady patří houpačka, která může být buď klasická dřevěná nebo ve formě houpacího talíře. Větší děti zaujme lukostřelecká sada nebo velká kuše s terčem a šípy. Spoustu dalších zahradních her pro zábavu dětí i dospělých najdete zde.

Návrh bez názvu

Spoustu dalších věcí s vůní dřeva a proutí najdete na našem webu. Tak probuďte svou zahradu k životu!