Den dětí - vykouzlete úsměv na jejich tvářích

Stejně jako mají svůj den maminky, mají jej také děti. Vraťte se v čase do dětských let a užijte si tento den společně s nimi. Není nic hezčího, než vzpomínky na společně strávený čas.

luk-zahrada

Pokud chcete dětem v jejich den udělat radost, začněte hned zrána. Připravte jim oblíbenou snídani, třeba lívance nebo palačinky, pusťte si společně animovaný film a lenošte v posteli. Poté můžete společně něco podniknout, třeba navštívit zoologickou zahradu nebo aquapark. Poté je čas na dárky. Darujte letos krásnou hračku s vůní dřeva. Kluci budou na větvi ze sady dřevěného nářadí nebo z dřevěného praku s kuličkami, kterým mohou trefovat na zahradě plechovky nebo střílet na terč. Holčičky budou unesené z dětské kuchyňky nebo proutěného kočárku s krásnou látkovou panenkou.

Nechcete s dětmi chodit na veřejné akce a napadlo vás, že byste pro ně nějakou celodenní aktivitu zorganizovali sami? A co takhle pozvat i další drobotinu z rodiny či sousedství a udělat jim takový “hrací den” se vším všudy? Budete na to potřebovat jen zahradu nebo obývací pokoj a spoustu hraček a zábavy. S tím, na jaké hry nezapomenout, vám poradíme my.

alexander-dummer-x4jRmkuDImo-unsplash

Chybí-li na vaší zahradě houpačka, určitě to napravte, děti houpání milují. Stejně tak pískoviště pro vaše nejmenší, kde mohou soutěžit o nejhezčí písečný výtvor. Při indiánské hře nesmí chybět látkové teepee, které je navíc v této době skutečně trendy, takže se hodí i do každého dětského pokoje.

Pokud chcete realizovat dětský den se vším všudy, můžete na své zahradě pro děti uspořádat třeba kruhový “závod”, který v nich probudí soutěživost a navíc prověří jejich schopnosti. Na prvním stanovišti by si děti mohly zahrát dřevěné kuželky, na dalším prověřit svou mušku na lukostřeleckém klání, dát si partii šachů, namalovat něco na dřevěnou tabuli, potom si zahrát zápas ve stolním fotbálku a nakonec vyřešit pár dřevěných hlavolamů. Stanovišť ale můžete vymyslet daleko víc. Střídejte aktivní sportovní hry s klidnějšími vzdělávacími, kde použijete didaktické hračky, nezapomeňte zohlednit věk přítomných dětí, aby se žádné nenudilo, a máte vyhráno. Pomoci mohou také interaktivní hračky. Do organizace zapojte i další maminky a tatínky.

kroket-zahrada

Malé rošťáky nezapomeňte při každém splnění úkolu odměnit nějakou sladkou drobností. Nakonec jim přichystejte pořádný piknik u dětského zahradního stolu. Odpoledne můžete zakončit opékáním špekáčků nebo grilováním a společnou “přespávačkou”. Tenhle den si děti budou pamatovat ještě hodně dlouho. To se vsaďte!