Pracovna v bambusovém kabátku: Jak na ni?

Pokud máme doma pracovnu, pravděpodobně v ní trávíme velké množství času. A to je více než dostatečný důvod k tomu, abychom si ji přetvořili k obrazu svému. A vytvořili tak prostředí, ve kterém se budeme cítit dobře a produktivně. Jaké doplňky do pracovny pomohou zútulnit prostředí a zároveň budou praktické a funkční?

dario-J8vq2psV4_U-unsplash

Proč je bambus materiálem číslo jedna? 

V moderních interiérech na bambusový nábytek narazíte často. Kromě toho, že vypadá v interiéru vkusně a dá se sladit prakticky s čímkoliv, je to také materiál ekologický a udržitelný. Bambus patří mezi nejrychleji rostoucí rostliny, v optimálních podmínkách dokáže vyrůst až o 100 cm za jediný den. Jedná se o obnovitelný materiál, který je navíc v přírodě rozložitelný. Pro svůj růst navíc nepotřebuje příliš vody ani hnojiva.

Díky svým vlastnostem se dá použít na celou škálu věcí - od misek, nádobí, příborů, prkének, stolů, polic až po doplňky a dekorace. 

Výhody bambusu:

  • jedná se o ekologický materiál 
  • rozloží se během 3 let
  • je odolný vůči plísním i bakteriím
  • je odolný vůči vlhkosti
  • péče o něj je nenáročná

Při výběru si dejte pozor na několik věcí. Jednak by se mělo jednat o dřevo, které bylo vypěstováno udržitelným způsobem. Také je třeba si pohlídat, zda je se jedná o 100 % přírodní produkt - v opačném případě může být napuštěn různými chemickými prostředky a lepidly, které mohou reagovat s horkou vodou i nadělat paseku při rozkladu bambusu.

photo-1492138786289-d35ea832da43

Bambusový stůl jako dominanta pracovny

Dominantou každé pracovny je kancelářský stůl. O to větší pozornost si zaslouží, pokud je vyrobený z bambusu. Nezapomeňte ani na úložný prostor - pokud nechcete stůl se šuplíky, můžete si úložný prostor vytvořit z úložných zásuvkových kontejnerů na kolečkách. Pro větší produktivitu zkrátka udělejte maximum.

pexels-ivan-samkov-4240547

Kouzlo je v detailech 

Protože na malých drobnostech záleží, zaměřte se i na bambusové doplňky. Můžete tak pořídit propisky nebo tužky z bambusu, stojany na tužky nebo stolní organizéry. Využít můžete i bambusové osvětlení a pořídit si stolní lampičku z bambusu.

Mějte ve věcech pořádek

Abyste se v záplavě papírů neztratili, je třeba je přehledně zorganizovat tak, abyste v nich měli pořádek. K tomu vám pomohou zásuvky, bambusové šanony nebo pořadače. Pro ty nejčastější doplňky vám skvěle poslouží jednoduchý stolní organizér vyrobený rovněž z tohoto udržitelného trendy materiálu. Aby dřevěné doplňky působily ještě lépe, skvěle se doplňují s pokojovkami  nebo řezanými květinami. Tak vnesou do vašeho prostoru ještě o kus více svěžesti.