Krásné dřevěné Vánoce

Listopadové počasí nám pomalu ale jistě dává najevo, že paní Zima přivítala do našich krajů a svým postupným zabydlováním vnáší do našich životů nejen první mrazíky, ale i myšlenky na blížící se Vánoce.

Jak budou letos vypadat? A jak vonět?

Pokud stejně jako my milujete vůni dřeva, mohli byste letos nechat umělé ozdoby spát ve skříních a dát přednost ruční práci, jednoduchosti a hřejivé atmosféře, které v sobě dřevo uchovává.

DŘEVĚNÝ BETLÉM

Betlém je neoddělitelným symbolem Vánoc – místem, kde se zrodil malý Ježíšek. A stejně jako byl betlém obyčejným přístřeškem z několika dřevěných prken, i náš vychází z poctivé řezbářské práce, která odkazuje na opravdové lidské kvality a přináší uvědomění, že to, co je nejkrásnější nosíme v sobě, ve svém srdci.

dreveny-betlem-iv-2-1000x665

DŘEVĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY

Betlém ale není jediná přírodní dekorace, na kterou se můžete v průběhu zdobení vlastní domácnosti spolehnout. Za vyzkoušení rozhodně stojí vyzdobit stromeček pomocí přírodních ozdob. Krásně například vypadá sušené ovoce (citron, pomeranč, jablko), skořápky od vlašských ořechů, celá skořice nebo dřevěné ozdoby – ty budou navíc krásně ladit k dřevěnému betlému.

Kolekce ozdob3-1000x665

DŘEVĚNÉ DOPLŇKY NA VÁNOČNÍ STŮL

Chcete-li mít Vánoce s vůní dřeva jak se sluší a patří, nemusíte při dekorování domova zůstat pouze u vánočních doplňků. Níže vám přinášíme hned několik tipů, které váš domov sjednotí a dodají mu ten správný šmrnc!

DŘEVĚNÁ PODLOŽKA

Chcete své vánoční stolování něčím ozvláštnit? Použijte dřevěnou dekoraci k dotvoření celkové domácí atmosféry. Jednou z možností je zapojení dřevěných podložek, na které můžete položit jídelní servis. Jelikož se dřevěné podložky prodávají v mnoha velikostech, můžete je využít nejen jako prostírání pod talíře, ale i jako odkládací prostor pro mísu se salátem nebo nápojové sklenice.

SVÍCNY ZE DŘEVA

Světlo svíčky je nádherným detailem štědrovečerní večeře. S použitím dřevěných svícnů bude světlo svíčky vydávat hřejivý nádech a krásně doplní svit přírodního adventního věnce. Dřevěné svícny jdou sehnat v různých velikostech, materiálech a tvarech, takže se lehce zařadí do jakéhokoliv interiéru.

VÁNOČNÍ VĚNEC

Co by byly Vánoce bez vánočního věnce, že? A co si jej letos vyrobit za použití proutěného základu a přírodních materiálů, které jste použili na zdobení stromečku? Pokud jste nic takového ještě nedělali, rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Do tvorby adventního věnce navíc můžete zapojit i malé děti a s použitím vlastně nasušených a nasbíraných maličkostí ještě navíc ušetříte.

TIP NAVÍC: DŘEVĚNÉ JMENOVKY

Máte rádi všechno promyšlené do posledního detailu? Pak by se vám mohly líbit dřevěné jmenovky, které zjednoduší zasedací pořádek a dodají stolu nádech luxusu. Jmenovky jsou navíc vyráběny na míru, takže se nemusíte omezovat na předem připravené šablony.