Dřevěné doplňky, které zútulní váš domov

O dřevu se v poslední době mluví jako o materiálu, který zažívá svůj opětovný „boom“. Čím dál tím víc lidí si chce svou domácnost vybavit dřevěným nábytkem, podlahou nebo jinými dřevěnými doplňky. Kromě estetické líbivosti má ale dřevo mnoho dalších praktických vlastností, díky čemuž jej mají lidé tolik rádi.

My jsme se podívali hned na několik designových, ale i praktických dřevěných doplňků, které najdou místo v každém koutku vašeho milovaného domova.

PROČ ZVOLIT DŘEVĚNÉ BYTOVÉ DOPLŇKY?

Dřevo je materiál, který se po staletí používá pro zařizování domácnosti. Mezi jeho hlavní vlastnosti patří materiálová stálost, nadčasovost a celkové kouzlo. Dřevo se dá navíc skvěle kombinovat s moderním i tradičním interiérem, díky čemuž je použitelné prakticky kdekoliv.

Přednosti dřeva:

-          Útulnost

-          Lehká opravitelnost

-          Hřejivý dojem

-          Příznivý vliv na lidskou psychiku

-          Zdravotní nezávadnost

-          Vysoká variabilita barev

-          Nadčasovost

DŘEVĚNÉ DOPLŇKY, KTERÉ PROZÁŘÍ VÁŠ DOMOV

Obliba dřeva/dřevěných doplňků v posledních letech rapidně vzrostla a my se dnes můžeme těšit z nekonečné škály produktů, které rozprostírají v našich bytech láskyplnou esenci a pocit bezpečí.

1.DŘEVĚNÉ DOPLŇKY DO KUCHYNĚ

Ať už vlastníte moderně nebo tradičně navrženou kuchyň, dřevěné doplňky pomohou k sjednocení vašeho domova a vytvoří v něm příjemný pocit. Dřevo najdete už v základním vybavení, které sčítá elegantní krouhače a škrabky. Prostor ale můžete vybavit i designovým dřevěným kávomlýnkem, podtácky nebo boxy, v kterých můžete pěstovat čerstvé bylinky. Fantazii se meze nekladou a inspirace je všude kolem.

ČistéDřevo - bedýnky

2.DOPLŇKY DO LOŽNICE

Dnes je velmi moderní obohatit ložnici, místo klidu a lásky, dřevem, které nastolí v daném prostoru příjemnou, hřejivou, atmosféru. Pomoct vám k tomu mohou dřevěné šperkovnice, které ocení každá žena, úložné boxy nebo svícny, které vdechnou celému pokoji romantický nádech.

AdobeStock_118838174

3.DOPLŇKY DO OBÝVACÍHO POKOJE

Obývací pokoj pro většinu rodin plní sdružovací funkci. Jedná se prostor, kde se rodiny setkávají, mluví a zároveň se zde pořádá většina společenského dění (oslavy, přátelské sešlosti, aj.). Vhodným doplňkem do takového pokoje pak mohou být fotky s praktickým dřevěným rámečkem, které vám budou každý den připomínat nezapomenutelné chvilky se svými nejbližšími.

54401929_2357383937628278_7177559387261632512_n

4.DOPLŇKY DO DĚTSKÉHO POKOJE

Pamatujete si na dobu, kdy byly dřevěné hračky to jediné, s čím jste si doma hráli? Naštěstí se tento trend postupně vrací do módy a na našem trhu můžeme vidět čím dál tím víc dřevěných vláčků, autíček, houpacích koníků a vzdělávacích výrobků ze dřeva.

Dřevěné hračky navíc nevyvolávají alergické reakce, mají dlouhou trvanlivost a podporují v dětech rozvoj kreativity. 

AdobeStock_192572604