5 dobrých důvodů, proč vyměnit plasty za dřevo

Proč dát přednost dřevu před plastem? Přece z lásky k planetě, přírodě i estetičnosti. Dřevo je krásné na pohled i na dotek a zútulní jakýkoliv prostor. Vzdejte se nepopulární plastové mánie a vyměňte plastové doplňky za dřevěné. Prospějete nejen životnímu prostředí, ale také vašemu domovu. Dřevo má své kouzlo a dokáže interiér hravě protkat harmonickou náladou.

 

Z lásky k přírodním materiálům

Důvod číslo jedna? Přírodní materiály interiérům sluší – přírodní prvky jsou v moderním designu tak populární. Chcete bydlet trendy a v souladu s přírodou? Vyhněte se plastům, vsaďte na doteky dřeva. Z lásky.

Šiška

 

Nestárnoucí a krásné

Zašlý plast nevypadá zrovna jako něco, co chcete vídat v domově snů. Zatímco plasty časem působí zašle a těžko je zrenovujete, dřevo vás přesvědčí o opaku. Dá se snadno zrenovovat. Dokonce čím je tento přírodní materiál starší, tím je zpravidla krásnější a cennější. Nechte dřevo zestárnout – o svou estetickou stránku jen tak nepřijde.

AdobeStock_257490721

 

Bydlete útulně

Vykouzlit útulné bydlení? S dřevěným nábytkem nebo doplňky vytvoříte útulný prostor raz dva. Může za to jeho příjemný vzhled i typická vůně. Zkuste to. Pokud zatím nebydlíte v dřevěné oáze klidu, pořiďte si pár dřevěných prvků – a váš domov se rázem změní.

AdobeStock_131302862

 

Variabilita dřeva

Dřevěný nábytek nebo doplňky vás mohou překvapit svou variabilitou. Hodí se totiž nejen do rustikálního či skandinávského interiéru. Překvapivě rozzáří také moderní, klasický, minimalistický nebo industriální prostor. Nakonec je na každém, jak bydlí – a dřevěný materiál snadno přizpůsobíte vašemu stylu. Můžete ho totiž ponechat v jeho přirozené formě, nebo naopak zvolit pestrý krycí nátěr. Kompromisem pak může být jemná lazura, která zachová krásnou kresbu dřeva.

AdobeStock_118838174

 

Plasty nejsou in, ale nemusíte je hned vyhazovat

Čím dál více z nás se snaží omezit používání plastových doplňků v běžném životě. Ty, které už doma máme, můžeme však ještě zrecyklovat a najít pro ně využití. S trochou kreativity můžete svou zahradu doplnit o barevné květináče, či vytvořit úkryty pro drobná zvířátka. Mnoho firem trend recyklování také podporuje a na trhu se objevují  například čistící eko rohože, koberce i bytové doplňky, které vyzikly z použitých pet lahví.

AdobeStock_119789986