Dřevo v domácnosti - praktické a atraktivní zároveň

Přemýšlíte, jak dodat svému interiéru šmrnc a přitom zachovat útulnost prostoru? Dřevo je v dnešní době velmi oblíbeným a používaným materiálem. Pojďme se podívat, jak vám par drobností, může změnit celou atmosféru vašeho domova.

Dřevěné dekorace

SÍLA JE V MALIČKOSTECH

Výroba dřevěného nábytku je pro mnohé z nás finančně velmi náročná, navíc se stále jedná o jeden z nejdražších materiálů na našem trhu. K tomu, abychom si doma vykouzlili útulnou atmosféru, ale nepotřebujeme sta tisícový budget, postačí nám pár stovek.

PODTÁCKY A MISKY

S přibývající ekologickou osvětou  jsou dřevěné podtácky a misky nejen designově moderní, ale navíc podporují redukci plastového odpadu. Dřevo v kombinaci s čerstvým jídlem jde skvěle dohromady a variant, které si můžete pořídit, je nespočet.

Šiška

PRO MILOVNÍKY TRADIČNĚ – NETRADIČNĚ INTERIÉRŮ

Toužíte po netradičním bytovém interiéru? Dřevěné bedýnky a boxy jsou pro vás tím správným řešením! Nejen, že je jejich pořizovací cena nízká, najdete je v mnoha velikostech a povrchových úpravách.

DŘEVĚNÉ BEDÝNKY

V dnešní době rapidně stoupla oblíbenost dřevěných bedýnek. Ty mohou sloužit jako klasické přepravky nebo z nich můžete složit celý nábytek.

Například velmi oblíbená je varianta, kdy si z naskládaných boxů vyrobíte botník nebo knihovnu. Další využití najdou bedýnky i v kuchyni, kde mohou sloužit jako dekorativní květináč pro bylinky nebo v ložinici, kdy z nich v pár jednoduchých krocích uděláte krásné noční stolky. Velkou výhodou dřevěných bedýnek je navíc nízká cena a nenáročná manipulace.

Nevyhovuje vám přírodní odstín? Není nic jednoduššího, než bedýnky namořit nebo přebarvit na preferovanou barvu.

AdobeStock_131302862

A CO KOMBINACE DŘEVO – KOUPELNA?

Kombinovat koupelnu s dřevěnými doplňky je sázka na jistou výhru. Stále častěji se setkáváme s dřevěným nábytkem v podobě dřevěných skříněk a desek, na kterých jsou umístěny umývadla. V dnešní době jsou všechny dřevěné doplňky vyrobeny tak, aby je bylo možné použít i v místnostech, kde je zvýšená vlhkost a široký sortiment impregnačních sprejů zaručí, že je budete moci použít v koupelně i vy.

C

SVÍCNY

Není lepší způsob, jak navodit příjemnou atmosféru tím, že v koupelně zažehnete teplý proud romantického světla – a svíčky jsou na to jako stvořené. K tomu, abyste předešli nechtěnému odkapávání vosku na nábytek se skvěle hodí dřevěné svícny, které dostanete ve formě malých stojanů na čajové i standardně velké svíčky.

STOJAN TUŽKY TROCHU JINAK

Jak jsme zmínili výše, meze kreativity jsou nekonečné a kombinovat můžete i věci, které do dané místnosti nepatří. Příkladem toho může být dřevěný stojan na tužky, který v koupelně skvěle poslouží jako odkládací prostor pro pastu nebo kartáčky.