Dětský pokoj s vůní dřeva - pro malé i velké snílky

Jak zařídit dětský pokoj? Přece s kapkou fantazie a mořem lásky. Inspirujte se. Přinášíme tipy na zařízení místnosti pro nejmenší s dotekem dřeva.

AdobeStock_192572604

Dřevo – přírodní materiál, který vnáší do jakéhokoli prostoru neskutečnou harmonii a hřejivou energii. Proto může být součástí dětského pokoje. Je příjemné nejen na pohled, ale i na dotek. Nechte vaše děti, ať si zamilují dřevo – už od mala.

Základna jménem postel

Středobodem pokoje pro nejmenší děti je postýlka. Ta je totiž důležitá hned z několika aspektů – je místem, kde se dítě cítí bezpečně, odpočívá a spí. Kvalitní lůžko je důležité právě pro správný a zdravý odpočinek dítěte. A jaká postel zaboduje u větších holčiček i chlapečků? Přece bezpečný domeček. Konstrukce ve tvaru domku umožňuje dětem snít – a postel se rázem stává také herní plochou.

TIP: Má vaše ratolest oblíbenou barvu? Zelená, modrá nebo růžová postel mohou být veselou dominantou místnosti a jednoduše ji vyladíte vhodnou volbou povlečení.

Pracovní a herní plocha

Rozvíjení fantazie, hry a později učení – proto je nezbytné vybavit dětský pokoj také psacím stolem. Jaká je ideální volba? Třeba rostoucí nábytek v neutrálních barvách, který se hned tak neokouká. S pracovním a kreativním koutem je pak spojena právě plocha na hraní. Aby se váš malý raubíř učil od samého začátku také organizaci a úklidu, nesmějí chybět úložné prostory. Do dětského pokoje navíc můžete umístit ukládací prostor s fantazií  – kromě tradičního koše na hračky můžete vytvářet regály či komody třeba prostřednictvím stylových dřevěných bedýnek. Ty můžete vrstvit, přimontovat dnem ke stěně a vytvořit nejen zajímavé policové knihovny, ale také úložné díly – kdekoli chce mít prcek své hračky při ruce. Inspirujte se hotovým nábytkem z bedýnek.

TIP: Dřevěné bedýnky můžete použít jakkoli vás napadne – nejen v dětském pokojíčku. Jsou stylové jako regál v koupelně, noční stolky v ložnici nebo třeba TV stolek v obývacím pokoji. A jaký nápad máte vy?

Kouzlo pořádku

Hračky se v dětském pokoji často hromadí – a není snadné udržovat pořádek. Usnadněte to svému dítku, pomohou vám s tím oblíbené úložné boxy. Ty dřevěné navíc protkají dětský pokojík přívětivou atmosférou. Poslouží jako nezbytná součást psacího stolu, regálů či knihovny. Snesou nejen hračky nebo kreativní pomůcky – nahradí šperkovnici pro malé parádnice nebo truhlu pokladů malých pirátů.

Tajemství dřevěných hraček

Jsou tradiční a jejich kouzlo nestárne. Řeč je o dřevěných hračkách, které milují nejen děti. Jejich kvalita je na vysoké úrovni, jsou estetické a plní svůj účel. K dostání nejsou jen stavebnice, kostky nebo houpací kůň. Moderní kuchyňka pro malé hospodyňky nebo dílna pro šikuly po tátovi rozhodně nebudou ležet ladem. Máme však jedno upozornění – pozor, ať se do vůně dřeva a okouzlujících starých dobrých dřevěných hraček nezamilujete taky.